Wanneer u op zoek bent voor informatie over uw vakantie bestemming, citytrip vakantie of welke vakantie ook, dan bent u hier op de juiste plek! Zo vind u hier informatie over trip naar Brugge, tips over Brugge, reisinformatie,reisinformatie naar, tips top 10, tips top 20, Brugge tips, online boeken naar Brugge, tripinformatie, toeristische informatie, praktische info over Brugge, online boeken, vakantie informatie, vakantie boeken, korte vakantie boeken, herstvakantie boeken, kerstvakantie boeken, carnavalvakantie boeken, voorjaarsvakantie boeken, boek een vakantie, krokusvakantie boeken, strandvakantie informatie, strandvakantie tips, wintervakantie tips, skivakantie tips, zonvakantie tips, verre vakantie tips, amerika vakantie tips, afrika vakantie tips, citytrip tips, citytrip boeken, paasvakantie tips, paasvakantie boeken, meivakantie tips, meivakantie boeken, grote vakantie boeken, grote vakantie tips, bootvakantie tips, fietsvakantie tips, motorvakantie tips, natuurvakantie tips, werkvakantie tips, uitgaans vakantie tips, kampeervakantie tips, backpack vakantie tips, wandelvakantie tips, liftvakantie tips en nog veel en veel meer vakantie informatie en tips.

Tip 1. Het diamantmuseum

  In het Diamantmuseum van Brugge, gelegen aan het Ankerplein, wordt de geschiedenis van Brugge als oudste diamantcentrum van Europa getoond. Lodewijk van Berken, een Bruggeling, vond het diamantslijpen uit zodat de schittering van de diamanten voor het eerst volledig getoond kon worden. De bezoeker krijgt er informatie over de wereld van de diamant, een van de belangrijkste exportproducten van België. Twee maal per dag word een demonstratie diamantslijpen gegeven.

 

website van het museum: www.diamondmuseum.be

Tip 2.Historium

  Het historium is een echte aanrader. Aan de hand van een audiotour wordt je per kamer rondgeleid en wordt er een liefdesverhaal verteld wat te maken heeft met de geschiedenis van Brugge.

 

Aan de hand van virtual reality is het spannend gemaakt en begrijpend voor iedereen, ook voor kinderen erg leuk dus. Na de virtuele toer eindigt u in een tentoonstelling die ook op het balkon van de 2de etage doorgaat en waar u een geweldig overzicht heeft over de markt met de Belfort toren.

 

website van het museum: www.historium.be

Tip 3. Rondvaart

  Brugge wordt ook wel het “Venetië van België” genoemd. Dit is te danken aan de kleine kanaaltjes (Brugse reien genoemd) die door de stad lopen met de meest mooie en romantische bruggen er over. Een rondvaart door deze "aderen" van Brugge, is dan ook een zeer populaire attractie. In een boottocht van ongeveer een half uur zijn de meest mooie plekjes van Brugge van een geheel andere zijde te bewonderen. Dagelijks op vijf verschillende plaatsen (Aanlegplaatsen: Huidenvettersplein, Rozenhoedkaai, Wollestraat, Nieuwstraat en Katelijnestraat) op te stappen van 10.00 tot 17.00 uur.

 

website van de rondvaart: www.boottochten-brugge.be

Tip 4. The Choco Story (chocolade museum)

  Wanneer u 1 voet in Brugge zet, merkt u direct al de 100-en chocolade winkels op. Het is dan ook in de lijn der verwachting dat er ook een chocolade museum is, in de vorm van The Choco Story, welke in 2004 haar deuren opende.

 

De historie van de chocolade in Brugge word u uitgelegd en u kunt zelfs echte chocolade experts vragen stellen.

 

website van het museum: choco-story-brugge.be

Tip 5. Halve Maan (Bier brouwerij)

  In Brugge kunt in bijna iedere winkel tot wel 1000 verschillende soorten bier verkrijgen, maar Brugge is ook een eigen brouwerij rijk. In deze Brugse brouwerij word het gerstennat 'De Brugse Zot' gemaakt. Tijdens de rondtour word u uitgelegd hoe dit heerlijke plaatselijk biertje word gebrouwen.

 

Na afloop kunt u op het terras van de bistro van de brouwerij genieten van dit eigentijdse bier.

 

website van de halve maan: www.halvemaan.be

Tip 6. Brugge anno 1468 (kerk / diner)

  Overdag kunt u individueel deze prachtige kerk bezoeken. Maar in de avond wordt u mee terug in de tijd genomen naar het jaar 1468. Tijdens een bourgondisch diner bent u getuige van een middeleeuws spektakel. Narren, valkeniers en ridders komen voorbij en verzorgen voor u een historische gezellige avond.

 

website van de (diner)kerk: www.celebrations-entertainment.be

Tip 7. Prinselijk Begijnhof

  Dit Begijnhof bestaat voornamelijk uit wit geschilderde kleine huisjes uit de 17de en 18de eeuw. Dit hof is alleen bereikbaar via de Wijngaardbrug. Op huisnummer 1 is een museum waar u kunt zien hoe ze vroeger rond de 17de eeuw in deze huisjes leefden.

 

Het Prinselijk Begijnhof Ten Wijngaerde is het enige nog bewaarde begijnhof in de stad Brugge. Er zijn geen begijnen meer, maar sinds 1927 woont er een kloostergemeenschap van benedictinessen, gesticht door kanunnik Hoornaert. In dat jaar werden de huizen aan de westzijde ook omgevormd en uitgebouwd tot het Monasterium De Wijngaard, een priorij van benedictijnse parochiezusters

Tip 8. Belfort (toren)

  Het belfort van Brugge, of de Halletoren, bevindt zich op de Grote Markt van de Belgische stad Brugge. Het belfort van Brugge is sinds 4 december 1999 opgenomen in de werelderfgoedlijst van UNESCO

 

De belangrijkste Brugse toren is 83 meter hoog en herbergt onder meer een beiaard met 47 welluidende klokken. In de ontvangstruimte krijgen (wachtende) bezoekers de kans om heel wat op te steken over de geschiedenis en functie van het als werelderfgoed beschermde Brugse belfort. Wie het erop waagt om de 366 treden van de toren te beklimmen, kan halt houden in de thesaurie (waar in de middeleeuwen de stadskeuren, het stadszegel en de stadskas werden bewaard), op de verdieping van het indrukwekkende uurwerk of bij de beiaardier. Helemaal boven, worden je inspanningen beloond met een adembenemend uitzicht over Brugge en omstreken

 

website van de Belfort toren: bezoekers.brugge.be/nl/belfort

Tip 9. Museum Salvador Dalí

  Binnen het prestigieuze gebouw van de stad brugge, het Belfort, kunt u een fantastische collectie grafische werken, beelden, prachtige aquarellen en tekeningen van de hand van de roemruchte kunstenaar Salvador Dali bewonderen. De werken worden gepresenteerd in een sensationeel en dramatisch decor, in de echte Dali-kleuren: goud, parelmoer en shocking pink! Onvergetelijk...

 

Sinds 1991 organiseert Inter Art nv succesvolle tentoonstellingen met werk van de Spaanse surrealistische kunstenaar Salvador Dalí

 

website van het museum: www.dali-interart.be

Tip 10. het Frietmuseum

  Wanneer u in Brugge bent, zult u wellicht een frietje op uw bord vinden bij een diner of lunch. In het Frietmuseum word de historie van dit Belgisch culinair product uit de doeken gedaan. Na afloop van uw wonderbaarlijke toer, kunt u in de kelder van het museum dit lekkere goedje verkrijgen

 

Tip: Wanneer u een twijfelaar bij uw frietje besteld krijgt u een spiesje met een aantal lekkere snacks.

 

website van het Frietmuseum: www.frietmuseum.be
   Booking.com   

 

Kerstmarkt

Bijzonder aan de kerstmarkt Brugge is zonder meer de verlichte ijspiste op de Grote Markt. Niet alleen prachtig, ook nog eens heel erg leuk! Ook leuk van de ijspiste: de kersthapjes en drankjes die staan opgesteld aan een kant. Aan de andere kant kun je kerstdecoraties bekijken terwijl je er langs schaatst. De ijspiste is natuurlijk ideaal voor kinderen, hier kunnen zij veel plezier beleven.

 

De kerstmarkt kunt u bezoeken van eind november tot en met de eerste dagen van januari