Wanneer u op zoek bent voor informatie over uw vakantie bestemming, citytrip vakantie of welke vakantie ook, dan bent u hier op de juiste plek! Zo vind u hier informatie over trip naar Keulen, tips over Keulen, reisinformatie,reisinformatie naar, tips top 10, tips top 20, Keulen tips, online boeken naar Keulen, tripinformatie, toeristische informatie, praktische info over Keulen, online boeken, vakantie informatie, vakantie boeken, korte vakantie boeken, herstvakantie boeken, kerstvakantie boeken, carnavalvakantie boeken, voorjaarsvakantie boeken, boek een vakantie, krokusvakantie boeken, strandvakantie informatie, strandvakantie tips, wintervakantie tips, skivakantie tips, zonvakantie tips, verre vakantie tips, amerika vakantie tips, afrika vakantie tips, citytrip tips, citytrip boeken, paasvakantie tips, paasvakantie boeken, meivakantie tips, meivakantie boeken, grote vakantie boeken, grote vakantie tips, bootvakantie tips, fietsvakantie tips, motorvakantie tips, natuurvakantie tips, werkvakantie tips, uitgaans vakantie tips, kampeervakantie tips, backpack vakantie tips, wandelvakantie tips, liftvakantie tips en nog veel en veel meer vakantie informatie en tips.

Tip 1. Het Chocolademuseum

  Het welbekende chocolademerk "Lindt" heeft de 3000-jarige geschiedenis van de chocolade in beeld gebracht. Ook is in het museum een volledig werkende chocolade fabriek afdeling gezet zodat goed zichtbaar word hoe de chocolades worden gemaakt. Uiteraard zijn er voldoende mogelijkheden om een lekker chocolaatje te proeven en te kopen. Het museum is één van de stops van het toeristentreintje, dus neem gerust de trein naar het museum vanaf bijvoorbeeld de Dom of de dierentuin.

 

website van het museum: http://www.schokoladenmuseum.de

Tip 2. De Dom (Dom St. Peter und Maria) Kathedraal

  De Dom van Keulen ligt midden in het centrum van Keulen. Deze bezienswaardigheid van Keulen is een prachtig historisch bouwwerk uit de 13e eeuw. Het heeft maar liefst 632 jaar geduurd voordat de Dom van Keulen helemaal klaar was. Sinds 1996 heeft deze bezienswaardigheid van Keulen een plek op de Unesco Werelderfgoedlijst bemachtigd.

 

Tip: Beklim de 509 treden van de Noord of Zuidtoren van de Dom en je hebt een prachtig uitzicht over alle bezienswaardigheden van Keulen!

 

website van de Dom: http://www.koelner-dom.de

Tip 3. Kölner Zoo (dierentuin)

  De dierentuin van Keulen is gelegen naast het kabelbaan station en ligt vlak bij de Botanische tuinen, dus kan uitstekend gecombineerd worden met deze bezienswaardigheden van Keulen. De dierentuin van Keulen is opgericht in 1860 en is 20 hectare groot. In het grote gebied van deze bezienswaardigheid bevinden zich maar liefst 7.000 dieren verdeeld onder 700 diersoorten. Deze bezienswaardigheid van Keulen is voor beroemd om zijn grote collectie primaten. Het is één van de grootste en mooiste dierentuinen van Duitsland.

 

website van de Kölner Zoo: www.koelnerzoo.de

Tip 4. Altstadt am Rijn

  Altstadt is veruit het gezelligste gedeelte van Keulen, waar zich tevens vele bezienswaardigheden als het Parfumhuis, Museum Ludwig en de Dom bevinden.

 

Er zijn veel kleine smalle straatjes en gezellige restaurantjes en barretjes om lekker even uit te rusten of iets te eten of te drinken. Uitrusten kan trouwens ook perfect in Altstadt.

Tip 5. Winkelen in de Hohe Strasse en Belgischer Viertel

  Vanuit de Dom loop je zo door de Hohe Strasse, waar grote en kleine boetiekjes te vinden zijn. Naast de Hohe Strasse kunnen de shoppers zich ook uitstekend uitleven in het Belgischer Viertel met veel leuke designwinkeltjes.

Tip 6. De Rheinseilbahn (kabelbaan)

  De Rheinseilbahn; een kabelbaan die de Rijn oversteekt. Boven de Rijn heb je een prachtig uitzicht over Keulen en in het bijzonder de bezienswaardigheden als de Hohenzollenbrùcke en de Dom. De kabelbaan is 935 meter lang en gaat van het groene Rhein Park naar de Koelner Zoo, dus is erg goed te combineren met andere bezienswaardigheden van Keulen.

 

website van de seilbahn: www.koelner-seilbahn.de/nl/index.html

Tip 7. Flora park en de Botanische Tuinen

  Flora park en de Botanische Tuinen zijn gratis te bezoeken en bestaat al sinds 1863. Het 5.5 hectare grote gebied staat vol met prachtige bezienswaardigheden uit de natuur. Er zijn bij deze bezienswaardigheid van Keulen maar liefst 10.000 verschillende type planten. Flora Park en de Botanische tuinen is vanwege haar ligging goed te combineren met de volgende bezienswaardigheden Keulen; Kolner Zoo en de Rheinseilbahn.

 

website van het Florapark: www.freundeskreis-flora-koeln.de

Tip 8. Hohenzollernbrücke – De Liefdesbrug van Keulen

  Deze bezienswaardigheid van Keulen is een spoor- en voetgangersbrug over de Rijn waar al vele geliefden hun liefde naar elkaar hebben verzegeld door een slotje op te hangen en het sleuteltje in de Rijn te gooien. Laat van te voren je naam in een slotje graveren, zodat je jouw eigen slotje altijd weer terug kunt vinden. Het is leuk om over te brug te lopen en af toe stil te staan en te lezen wat er allemaal op de sloten staat.

 

De brug liep tijdens bombardementen op Keulen in de Tweede Wereldoorlog nauwelijks beschadigingen op, maar toen Amerikaanse troepen de brug naderden, bliezen soldaten van de Wehrmacht de brug op 3 maart 1945 op. Na de oorlog werd tussen de overgebleven brugpijlers een noodbrug geplaatst. Men begon echter al snel met de herbouw van de brug en in 1959 was de nieuwbouw klaar.

Tip 9. Synagoge Roonstraße

  Een wel heel bijzondere plaats om te gaan dineren is aan de Roonstraße. Hier staat namelijk één van de vijf pre- nazi’s synagoge, wat tegenwoordig dienst doet als restaurant. Dit voormalige joodse gebedshuis dateert uit uit 1899 en werd grotendeels verwoest in 1938. Na de herbouwing in 1950 werd ook de binnenkant aangepakt en is er zoveel mogelijk gereconstrueerd. Dit gebouw is te vinden in het centrum van de joodse gemeenschap in Keulen wat links ligt van de Rijn.

 

website van het Joodse gemeenschap: www.sgk.de

Tip 10. Farina-Haus

  Waarschijnlijk kent iedereen de oude eau de cologne met de cijfers 4711. Dit reukwatertje is geboren in Keulen aan de Glockengasse 4711 in het Farina-Haus. Het geurtje werd in 1709 ontwikkeld door Johann Maria Farina. Tegenwoordig zit er een parfumerie en museum in dit pand

 

website van het Farina haus: www.farina-haus.com
   Booking.com   

 

Kerstmarkten

De kerstmarkten van Keulen worden gehouden van eind november tot vlak voor Kerstmis. De beste dagen om de grootste drukte te vermijden zij maandag en dinsdag. Meer informatie over de kerstmarkten in Keulen vind u HIER