Wanneer u op zoek bent voor informatie over uw vakantie bestemming, citytrip vakantie of welke vakantie ook, dan bent u hier op de juiste plek! Zo vind u hier informatie over trip naar Saalbach, tips over Saalbach, reisinformatie,reisinformatie naar, tips top 10, tips top 20, Saalbach tips, online boeken naar Saalbach, tripinformatie, toeristische informatie, praktische info over Saalbach, online boeken, vakantie informatie, vakantie boeken, korte vakantie boeken, herstvakantie boeken, kerstvakantie boeken, carnavalvakantie boeken, voorjaarsvakantie boeken, boek een vakantie, krokusvakantie boeken, strandvakantie informatie, strandvakantie tips, wintervakantie tips, skivakantie tips, zonvakantie tips, verre vakantie tips, amerika vakantie tips, afrika vakantie tips, citytrip tips, citytrip boeken, paasvakantie tips, paasvakantie boeken, meivakantie tips, meivakantie boeken, grote vakantie boeken, grote vakantie tips, bootvakantie tips, fietsvakantie tips, motorvakantie tips, natuurvakantie tips, werkvakantie tips, uitgaans vakantie tips, kampeervakantie tips, backpack vakantie tips, wandelvakantie tips, liftvakantie tips en nog veel en veel meer vakantie informatie en tips.

Tips & bezienswaardigheden in en om Saalbach

  Naast wintersport activiteiten zoals skiën, langlaufen, etc, wilt u misschien ook nog wat van de omgeving van Saalbach zien. Daarom hebben wij de leukste tips en bezienswaardigheden rondom Saalbach voor u op een rijtje gezet

 

Vakanties / Citytrips naar Saalbach / skicircus saalbach hinterglemm:

  De Jong Intra Wintersport Oostenrijk
  TUI wintersport pagina (LET OP! veel prijzen inclusief ski-pas)
  Sunweb Wintersport in Oostenrijk
 
 

1. Erlebnispark Familienland

Kleinschalig maar leuk pretpark voor families met kinderen. Geen thrilling achtbanen, maar gewoon gezellige attracties op ongeveer 13,5 km vanaf Saalbach

 

website van familienland
 
 

2. Timoks Coaster


Nog geen 11 km van Saalbach vind u deze gave lange rodelbaan. Kinderen en volwassenen kunnen plaatsnemen in de leuke karretjes en naar beneden 'glijden'. Aan het eind van de rit kun je lekker blijven zitten en wordt je weer om hoog getrokken op een rails. Erg leuk, voor de kinderen.

 

website van de rodelbaan
 
 

3. Nationalpark Zentrum


OP 17,5km van Saalbach vind u Nationalpark Zentrum. In dit museum speelt oa een 3D film over het ontstaan van de Hohe Tauern. Ook is er een 360° cinema met mooie natuurbeelden. De kinderen kunnen in een nagemaakt gangenstelsel van de marmotten kruipen en klimmen aan een (kleine) klimmuur

 

website van het museum
 
 

4. Heimatmuseum Schloss Ritzen


Kleinschalig museum op 16 km van Saalbach, waarbij je een goed idee krijgt over de geschiedenis van het gebied. De locatie is zeer aantrekkelijk - op enkele meters van Lake Ritzen, dus plan op een wandeling rond het meer vóór of na het museum bezoeken ( ook ongeveer een uur).

 

website van het museum
 
 

5. Vorderkaserklamm


Op 15 km van Saalbach is deze klamm in een mooie omgeving. Je vind er ook een plas waar de kinderen kunnen vlot varen en dammen bouwen. Je kunt er bbqen. Heerlijk toeven, voor een klein prijsje!! Er is sanitair aanwezig.

 

website van de klamm
 
 

6. Kerstmarkt Kitzbühel


Zeker de moeite waard wanneer u in Saalbach bent vanaf november tot begin januari is de kerstmarkt in Kitzbühel.
 
 

7. Lamprechtshohle


Op 17 km van Saalbach ligt het grootste grottenstelsel van Europa. 700 meter van het grottenstelsel is geopend voor toeristen, via houten bruggen en trappen door de grot heen slingeren. Voor ervaren klimmers zijn er ook rondleidingen van meerdere uren waarbij de grotten buiten deze route bekeken kunnen worden. Het grottenstelsel wordt door experts gezien als een van de moeilijkst betreedbare maar een van de mooiste grottenstelsels van de wereld. Dit laatste komt vooral door de diversiteit aan kleine meertjes, watervallen en kloven binnen het grottenstelsel.

 

website van de grotten
Meetpunt Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn (Skicircus)
170 cm
top: 2096 m
70 cm
dal: 830
pistes open:
120 van 270km
skiliften open:
25 van de 70
22  °C
`
   Booking.com